Search Engine Optimization (SEO) ondersteuning is een verzameling van diensten aangeboden door gespecialiseerde bureaus en consultants om de organische zichtbaarheid van een website in zoekmachines te verbeteren. Het doel van SEO ondersteuning is om de hoeveelheid en kwaliteit van het verkeer naar een website te verhogen door hoger in de zoekresultaten te verschijnen.

SEO Audit

Een SEO audit is een grondige analyse van een website om de huidige SEO prestaties te beoordelen. Dit omvat het controleren van de website structuur, het gebruik van trefwoorden, de laadsnelheid, de mobiele responsiviteit, en de backlink profielen. Deze informatie wordt gebruikt om verbeterpunten te identificeren en een gedetailleerd actieplan te ontwikkelen.

Keyword Research

Een ander belangrijk aspect van SEO ondersteuning is keyword research. Dit proces identificeert welke trefwoorden en zinnen potentiële klanten gebruiken om producten of diensten te vinden. Deze trefwoorden worden vervolgens gebruikt om de website en content te optimaliseren.

Linkbuilding

Linkbuilding is een cruciaal onderdeel van SEO ondersteuning. Dit proces omvat het verwerven van hoogwaardige backlinks van externe websites om de autoriteit en betrouwbaarheid van een website te vergroten. SEO professionals gebruiken verschillende strategieën voor linkbuilding, waaronder gastbloggen, influencer marketing, en PR outreach.

Content Optimalisatie

Content optimalisatie verwijst naar het proces van het verbeteren van bestaande website content om hoger te scoren in zoekmachines. Dit kan het herschrijven van meta-titels en -beschrijvingen, het toevoegen van relevante trefwoorden, en het verbeteren van de leesbaarheid